תלמידי כיתה ט’3 מבי”ס ‘הר וגיא’ סיימו את העבודה על פרויקט הפודטק שעליו עבדו במהלך השנה.
לאחר עבודה מאומצת, הציגו תלמידי כיתה ט’ 3 בפני תלמידים מכיתות ח׳ ו-ז׳ את תוצרי פיתוח מוצר המזון שעליהם עמלו. התלמידים לקחו חלק בניסיון להקל על משבר האקלים על ידי פיתוח מוצר מזון מפחת של שאריות מזון בתעשיית המזון הידועים כמזהמי סביבה ותורמים להתחממות הכללית ושינוי מזג האוויר הקיצוניים על פני הכדור שלנו. התנאי ליצירת המוצר היה שחומר הגלם העיקרי במצב רגיל נזרק בתעשיית המזון או הצריכה הביתית.
בין המוצרים, היה ניתן לטעום גלידה fruity pops שהבסיס שלה הוא פחת של פירות יער שהשתמשו בהם לייצור ריבה והיו אמורים להיזרק לפח. מוצרים נוספים שפותחו הם חטיף קליפות תפוח אדמה קריספי וטעים (תפוקליף); תבלין (spicestorm) שמבוסס על קליפות הדרים מיובשות בהקפאה ונטחנו לאבקה;
ועוד הרבה מוצרים טעימים.
“כולנו שואפים לעולם ירוק יותר ופחות מזוהם משימוש חוזר בפסולת מזון, או בקיצור ״הפסולת שלך – הזהב שלנו״. תודה לכל מי שהגיע להתרשם ולטעום מהמוצרים, הילדים התרגשו מהנוכחות וההתלהבות שנרשמה בקרב המבקרים”, סיכמה לוטם בן ליש, המחנכת והמורה למדעים של ט’ 3.