תלמידים מ”הר וגיא” זכו לחשיפה משמעותית של עולם המיקרו אצות
השבוע יצאו תלמידי כיתה י”א במגמת ביולוגיה בביה”ס “הר וגיא” לסיור מרתק ומעשיר במפעל ימוג’ה בגן התעשייה בתל חי. התלמידים שמעו הרצאה מפי עמית אבישי, בוגר הר וגיא, אשר הציג בפניהם את עולם המיקרו-אצות (אצות זעירות) המדהים וכל החומרים שניתן להפיק מהן. זאת, משום שחברת ימוג’ה פיתחה מערכת פורצת דרך להפקת חומרים לתעשיית המזון, התרופות והקוסמטיקה ממיקרו אצות.
נורית דגן, רכזת המדעים בחטיבה העליונה ב”הר וגיא”: “אחד החומרים החדשניים שהכרנו הוא חומר שעתיד להוסיף לתחליפי הבשר מרקם, צבע ותחושה של “הדבר האמיתי” וכן יעשיר את הערך התזונתי של התחליפים השונים. מוצר זה יכול לתרום לסביבה על ידי צמצום תעשיית הבשר המזהמת, הבזבזנית והגורמת סבל לבעלי החיים. התלמידים גילו עניין רב בסיור והצליחו לקבל “טעימה” מהקשר שבין חומר הלימוד בכיתה לנעשה בעולם האמיתי”.