על אף הירידה ביבול הליצ’י, בבית האריזה ‘אבוקדו גל’ עובדים במרץ במיון הליצי’.
בבית האריזה ‘אבוקדו גל’ של ‘החברה לפיתוח הגליל’ בקרית שמונה, עונת המיון והאריזה של הליצ’י בעיצומה. אמיר בכר מנכ”ל ‘אבוקדו גל’ אומר כי השנה תעמוד העונה על מעל ל-200 טון פרי, אשר מחציתם מיוצאים לממלכה המאוחדת באמצעות חברת הייצוא ‘גליל אקספורט’ וכי היתר מיועד להפצה בשווקים המקומיים. שטחי גידול הליצ’י בישראל משתרעים על כ-2,500 דונם, כשליש מתוכם באזור הגליל העליון.
כ-95% מהליצ’י הממוין בבית האריזה ‘אבוקדו גל’ הינו מזן הליצ’י מאוריציוס, הזן הפופולרי ביותר בישראל ו-5% מזן הליצ’י ‘הונג לונג’ שהובא מווייטנאם, אוקלם בארץ וכעת צובר תאוצה כגידול מסחרי חדש,
בעל יבול הגבוה, מקדים את עונת זן המאוריציוס בכשבוע עד עשרה ימים, ומתאפיין בפרי איכותי ומתוק, בעל קליפה ורדרדה. יבול הליצ’י בישראל עמד השנה על כ-1,000 טון, לעומת כ-1,500 טון אשתקד, ירידה הנובעת בעיקר מסירוגיות הפרי, הנותן יבול גבוה יותר אחת לשנתיים.