כדורסל: העצמה נשית בגליל העליון. כתבה משולבת וידאו

למעלה מ-80 ילדות, נערות ונשים לוקחות חלק בפעילות של קבוצות מחלקת הנשים והנערות של הפועל גליל עליון. זיו ברתנא, מנהל מחלקת הנערות, משתף בתהליכים שעוברת המחלקה בשנה ורבע האחרונה

מחלקת הנשים של הפועל גליל עליון חיה וקולעת. על אף ההשלכות המשמעותיות של המלחמה על הכדורסל בגליל העליון, למעלה מ-80 ילדות, נערות ונשים מייצגות בגאון ובכבוד את האגודה. בגזרת הנערות והילדות, גאים במחלקה בחמש קבוצות ליגה ובפעילות חוגים. קבוצת נערות ב’ משחקת בליגה הלאומית, קבוצת ילדות א’ משחקות במחוז גליל, נוסף להן שלוש קבוצות קטסל בנות – שאחרי חופשת חנוכה יהפכו לארבע קבוצות.

קבוצת ילדות א’, המודרכת ע”י יניב נמני


כמובן שבראש הפירימידה קבוצת הנשים, שמשחקת בליגה הארצית ועשויה לחזור לארח בקרוב את משחקיה ביסוד המעלה. על הנעשה בקבוצת הנשים תוכלו לקרוא בראיון שערכנו עם המאמן, משה רחמים. על הנעשה במחלקת הנשים תוכלו לקרוא בכתבה זו, בראיון שערכנו עם זיו ברתנא – המנהל המקצועי של החטיבה הצעירה במחלקות הנערות והנוער, שנחוש לשמור על גחלת הכדורסל בגליל העליון שרירה, קיימת וכמובן שקולעת.

קבוצת קט סל איילת השחר והמאמנת, מעיין דיין


זיו, במה התבטאו השלכות המלחמה ופינוי התושבים על הפעילות של קבוצות הילדות והנערות באיזה דרכים התמודדתם עם המצב?

“היינו הראשונים להגיב, כבר בשבוע השני של המלחמה, ביום חמישי ה-19.10.23 חזרנו להתאמן. בהתחלה בעמק הירדן, בהמשך ברמת כורזים, ולקראת סוף השנה שעברה ביסוד המעלה ואפילו בכפר בלום. עשינו מהלימון לימונדה, הצלחנו לייצר מסגרת משותפת איכותית מאוד לשחקניות הילדות והנערות. הקבוצה כללה שחקניות מקו העימות, שחקניות מפונות ושחקניות מדרום העמק, ולכולן מגיעה מילה טובה, על מחויבות, חברות, השקעה והתקדמות. אומנם לא שיחקנו בליגה, אבל מעבר לאימונים הקבועים, בכל שבוע יצאנו למחנה יום/משחק ידידות מול קבוצות מגוונות מכל חלקי הארץ”.

פעילויות הפגה הצלחתם לערוך בתקופה כל כך מורכבת?


“בהחלט, אפילו יצאנו למחנה אימון של עמותת “חמש אצבעות”, מחנה שלקח אותנו ממש קדימה  וחיבר את הבנות בצורה מדהימה. כמובן שלא ויתרנו על אימונים גופניים, בנוסף לאימוני הכדורסל, על יום מדיה לשחקניות ועוד הרבה פעולות חשובות, כך שהבנות שלנו יקבלו את הכלים הטובים ביותר להיות הטובות ביותר. נתקלנו באנשים טובים שאירחו ועטפו את השחקניות שלנו בחום ואהבה בכל מקום, וייצרנו את התשתית לחזרה לליגות השנה. אירוע משמעותי נוסף שקיימנו הוא טורניר האביב וקבוצות איכותיות מכפר סבא, מעגן מיכאל ומכבי חיפה הגיעו להתארח אצלנו ברמת כורזים”.

בענפים רבים בגליל העליון ובגליל המערבי, מדווחים על נשירה המונית בגילאים הצעירים ביותר. איך זה אצלכם?

“בגילאיים הנמוכים לא רק ששמרנו על הקיים, אלא עשינו אפילו קפיצת מדרגה. קבוצת קטסל אחת שהקמנו בינואר 24, הפכה לשתי קבוצות בפברואר ולקראת סיום השנה כשהתאפשר להתאמן בכפר בלום גדלנו לשלוש קבוצות”.

שואפות לחזור הביתה ולהעפיל לליגה הלאומית. שחקניות קבוצת הנשים והמאמן, משה רחמים

העונה הזו נפתחה בצל העליה בעצימות של העימות עם לבנון. איך הדברים השפיעו על הפעילות ובאיזה פעולות נקטתם כדי לשמור על פעילות הקבוצות?

עוד לפני פתיחת העונה עשינו שני דברים מרכזיים:

1. יצרנו לבנות תוכנית חשובה של אימוני יולי. הבנות עבדו חזק, גם גופנית וגם מקצועית והגענו למחנות הטרום עונה שלנו שאנחנו במקום טוב יותר מתמיד.

2. בנינו צוות אימון ברמה מאוד גבוהה. מיכל אהרון ויניב נימני שהם מאמנים מצוינים מאמנים את הקבוצות התחרותיות ונטע בשן ומעיין דיין שהם גם מהמאמנים הטובים שלנו מאמנים את קבוצות הקטסל. לגבי הכניסה הקרקעית ללבנון, מעבר לעצירה קצרה בפעילות שפיקוד העורף כפה עלינו לא נפגענו, להיפך, מתוך הקושי אנחנו צומחות. הגדלנו השנה את מספר יחידות האימון שהנערות והקטסל מקבלות, הגדלנו את כמות האימונים הגופניים, הכנסו שחקניות לאימוני מצוינות עם שחקני הבנים בבקרים לפני ביה”ס, וייצרנו קבוצות שילובים של שחקניות מובילות בילדות ובקטסל שמקבלות תגבור של אימונים. החודש גם בלי נדר יפתח סגל מצוינות קטסל”.

נשאר על המשמר. זיו ברתנא


משער שגם אצלכם במחלקה היה את הגיבור, ששב משדה הקרב לעשייה בחיק המלחמה

“מי שהביא לנו הרבה תנופה, הוא עידו גרשמן, שלאחר שהוקפץ בתחילת הכניסה הקרקעית, חזר אלינו לפני חודש וקיבל משימה משמעותית של תגבור קבוצת הקטסל בצפון והבאת ילדות נוספות לפעילות שלנו. עידו, בלי קשר לחנוכה, עושה ניסים ויש לנו כולל רשימת המתנה לקבוצה שתיפתח בעוד שבוע וחצי כבר מעל 30 שחקניות קטסל רק בקו העימות”.

כעת, שהתקופה רגועה יותר ובתקווה להמשכיות, מה המטרות המקצועיות, הארגוניות וההישגיות של המחלקה?

המטרות שלנו מאוד ברורות:

1. להמשיך לגדול בכמויות של הילדות שמשחקות כדורסל. הצטרפו עלינו בחודש האחרון כ-20 שחקניות צעירות ומבחינתנו זו רק ההתחלה.

2. להמשיך ולעלות את הרמה המקצועית שלנו בילדות ובנערות, אבל לא פחות בקטסל.

3. לעזור לשחקניות שלנו, להגיע לרמה מקצועית, כך שהן יוכלו להוביל את קבוצת הנשים שלנו בליגה הלאומית ואפילו בליגת העל.

4. להביא כמה שיותר שחקניות לנבחרות ישראל, החל מהנבחרות הצעירות ובהמשך לנבחרת הבוגרת.

5. שחקנית גלילית ראשונה ב-WNBA”.

קבוצת קט סל רמת כורזים, המודרכת ע”י מעיין דיין

מה התוכניות ליום של חזרת התושבים ליישובים המפונים מבחינת הפעילות של המחלקה? והאם יש מטרות לטווח ארוך יותר, או שכרגע זה מוקדם לעסוק בזה?

“אנחנו כל הזמן חושבים קדימה, מנסים לגייס עוד מאמנות ומאמנים איכותיים, כדי שברגע שיאפשרו לנו נהיה שוב הראשונים להגיב ונוכל לפתוח קבוצות לבנות לא רק בישובי קו העימות לא מפונים, אלא גם בישובים המפונים”.

יש מגוון אפשרויות ספורטיביות לילדות לעסוק בהן. תן לנו את הסיבה הטובה ביותר, מדוע כדאי לבחור בכדורסל?

“הכדורסל כמו שאנחנו מלמדים אותו הוא כלי חינוכי ערכי שמעצים את הבנות ונותן להן דברים שלא ניתן לקבל בשום מסגרת אחרת. הורים, תרימו טלפון, תביאו את הילדות שלכן לאימון ניסיון, הרווח של הילדה שלכם יהיה מדהים. הנייד שלי 0523-545999, תודה, זיו ברתנא”.

צפו ביום מדיה של קבוצת קט סל בנות דרום
צפו ביום מדיה של קבוצת הנערות
צפו ביום מדיה של קבוצת הילדות
צפו ביום מדיה של קבוצת קט סל איילת השחר