מה גילו תלמידים משכבת י’ במגמת ביוטכנולוגיה בביקור בחווה בקיבוץ דן? הפרטים בכתבה
תלמידי מגמת ביוטכנולוגיה משכבת י’ בביה”ס “הר וגיא” התארחו לביקור בחוות הקוויאר בקיבוץ דן, בה מגדלים דגי חידקן במטרה להפיק מהם ביצי קוויאר שחור לשיווק. התלמידים נפגשו עם נעמה בן נעים, מנהלת מחלקת מחקר ופיתוח בחווה, אשר ערכה לתלמידים סיור בין בריכות הדגים והכניסה אותם אל המעבדה שלה, שם הסבירה איך הם פיתחו שיטה למיון זוויג הדגים עוד בהיותם במשקל גרמים בודדים. יש לכך חשיבות עצומה, משום שלטובת הפקת הקוויאר יש צורך לגדל רק נקבות, שכן מהן מפיקים את הביצים המדוברות.
עד לפני כשנתיים נאלצו לגדל את הדגים לגיל 3-4 שנים כדי להבדיל בין זכר לנקבה, דבר שהעלות שלו גבוהה מאד. היום, בשיטות ביוטכנולוגיות מתקדמות ע״י סמנים גנטיים, עושים את ההבחנה כבר בגיל כמה חודשים. “אנחנו מודים מקרב לב לחוות הקוויאר בדן בכלל ולנעמה בפרט על האירוח של תלמידינו. היה מאוד מעניין וחזרנו מרוצים”, סיכמה מור רוח, רכזת מגמת ביוטכנולוגיה ב”הר וגיא”.