מאחורי הקלעים של אירוע משבר מים פוטנציאלי

אז מה עמד מאחורי תקלת המים במרכז הרפואי זיו – ואיך תוקנה? הפרטים בכתבה זו.

באירוע המים במרכז הרפואי ע”ש רבקה זיו בצפת בשבוע האחרון במסגרת בדיקות שגרתיות של משרד הבריאות במערכות המים היה חשש לכאורה למשבר מים בבית החולים זיו בצפת.לא נשקפה כל סכנה לציבור ולמטופלים נאמר בהודעה שיצאה . המקרה דווח לתאגיד המים , פלג הגליל- ספק המים, למשרד הבריאות וללשכת הבריאות. כמשנה זהירות ובהתאם להמלצות משרד הבריאות ביקשו מהמאושפזים בחלק מהמחלקות לא להתקלח וסופקו מים מינרליים.

דוברות משרד הבריאות הוציאה הודעה ובה נמסר: “נערכה בדיקת מים שגרתית של מחוז צפון של משרד הבריאות בבית חולים רבקה זיו שבצפת בה התקבלו תוצאות המעבדה בהן חמש בדיקות חריגות מתוך 36 נקודות בבית החולים ומחוצה לו. עם קבלת התוצאות ביצע משרד הבריאות תחקיר עם בית החולים ותאגיד המים פלג הגליל, ספק המים. בתחקיר לא עלה מקור מזהם חיצוני שיכול להסביר את הממצאים ולא נמצא כי הייתה התנהלות לא תקינה בהפעלת או תחזוקת מערכת המים”.




איוב עלם, ראש ענף אחזקת תשתיות בתאגיד פלג הגליל אמר בעקבות האירוע, “במקביל לבדיקות שנעשו על מנת לסייע ולשמור על המערכת הציבורית שבאחריות התאגיד ביצענו מספר פעולות מנע בתיאום עם משרד הבריאות. ביניהן : דיגום מערכת המים בשלוש נקודות, חיבור בית חולים זיו מהברכה שנמצאת באזור מעל בית החולים, בוצע חיטוי בחיבור המים לבית החולים, לאחר כל הבדיקות שבוצעו ונמצאו תקינות האירוע עבר בשלום.” תיאר איוב עלם, שביקש לציין שכל הפעולות היו בתיאום מלא עם נציגים של משרד הבריאות ופז צחי מבית חולים רבקה זיו .

מנכ”ל תאגיד המים פלג הגליל, אינג’ עלי אבוריש מסר בתגובה” תאגיד פלג הגליל ערוך לכל משבר חירום כפי שהיינו ערוכים בעבר באירועי משבר מים. הצוותים שלנו מיומנים ומנוסים. אנחנו משתמשים בכל הבדיקות וההערכויות ובקשר עם כל הגורמים המסייעים הרלוונטיים ובראשם משרד הבריאות. באירועים כאלה אנחנו גם בוחנים סיבות המשבר וגם נותנים מענה לאוכלוסייה בכל הקשור להמשך אספקת שתייה ומים. מסר מנכ”ל פלג הגליל, אבוריש.