ב”הר וגיא” יש מי ששוקדים על פיתוח מזון, שיופק משאריות של תעשיית המזון
תלמידי כיתה ט׳3 בביה”ס “הר וגיא” בקיבוץ דפנה החלו את המחקר המדעי שלהם והשנה הנושא הנבחר הגיע מתחום הפודטק – ״הפסולת שלך, הזהב שלי״. במסגרת המחקר התלמידים יפתחו מוצרי מזון שחומר הגלם העיקרי שלהם הוא הפחת שיש בתעשיית המזון, כמו פסולת חקלאית ופסולת שנוצרת במהלך תהליך של ייצור מזון התעשייה. זאת, במטרה להוריד את זיהום הסביבה שנגרם מהפסולת הזו.
לוטם בן ליש, רכזת המדעים בחטיבת הביניים ורכזת הכיתות המדעיות ב”הר וגיא”: במפגש הראשון התלמידים התנסו ביצירת מוס שוקולד טעים מאוד, חומוס ויצירת עוגה מפסולת של פירות שנטחנו למיצים; במפגש השני יצאנו לסיור באבוקדו-גל וראינו את התהליך אותו עובר האבוקדו, מהרגע שמגיע מהחקלאי
ועד שנארז ליצוא או לשיווק מקומי. לאחר מכן נסענו לבניין הפודטק של אראל מרגלית בקרית שמונה, ושמענו הרצאה של שחר, יזמית צעירה, שהסבירה על תהליך של פיתוח מוצר מזון ועל פיתוח העסק החדש שלה. התלמידים חשבו יחד איתה על רעיונות לפיתוח מוצר מזון שלהם ועליו יתחילו לעבוד במפגשים הבאים”.