חממות הידרופוניות בחלקות מודל לגידול תבלינים, ירקות עלה ווניל. ביוזמת החברה לפיתוח הגליל ומו”פ צפון במכון המחקר מיגל. על הפרויקט, בכתבה הבאה.
במסגרת המיזם להקמת חלקות המודל, וכחלק מחיפוש מוצרים נוספים וחדשים לייצור, הוקמה חממה הידרופונית לירקות עלה ותבלינים בכפר הנשיא. חממה הידרופונית נוספת נמצאת בתהליך הקמה במעין ברוך, שתתחיל לייצר תבלינים וירקות עלה בתחילת שנת 2022. בנוסף, תוקם חממה לגידול וניל בקיבוץ שניר במסגרת חלקות המודל במהלך שנת 2022.
עמוס לוין מרכז תחום החקלאות בחברה לפיתוח הגליל, אריק וולך מנהל חוות המטעים של מו”פ צפון מיגל, וגליל אלקובי מנהל עסקי במעיין ברוך, אירחו את ענת וכרמי כרמל מקימי חברת “כרמלים” ממושב היוגב, העוסקים בייצור ושיווק ירקות עלה, תבלינים, אספרגוס, תירס מתוק ומוצרים נוספים כל השנה בשותפויות עסקיות בצפון ובדרום הארץ.
במסגרת הביקור סיירו בחממה בכפר הנשיא , בחלקות המודל בחוות המטעים בהדרכתו של אריק וולך מנהל החווה, ונפגשנו עם שגב ירבעם – מנכ”ל החברה לפיתוח הגליל ועם אורי דורמן – יו”ר פיתוח הגליל ומיגל . בדיון הועלו רעיונות חדשים לגידול מוצרי “סופר פוד” חדשניים בגליל שייבחנו ע”י מו”פ צפון , חברת גג ואורי בן הרצל מנהל הפיתוח העסקי במכון המחקר מיגל.