חברת הדסים, המתמחה בביצוע קטיף ואספקת תוצרת לתעשיית המזון, מבצעת בימים אלה את קטיף התירס המתוק בעמק החולה. הקטיף יימשך עד סוף אוגוסט, והיבול התירס בגליל הצפוי כ- 20,000 טון. גידול התירס באדמות הכבול בעמק החולה מסייע לתחזוקה אופטימלית של הכבול, ומקטין את סחיפתו לירדן ולכינרת
התירס הינו הדגן הנפוץ ביותר ונחשב לגידול החקלאי הנרחב בעולם, כמזון בסיסי מזין בתרבויות רבות ולאחד מהמזונות האהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. בימים אלה החל קטיף התירס במשקי הגליל העליון על ידי חברת “הדסים” וימשך עד סוף חודש אוגוסט. התירס מיועד לתעשייה, לשוק הטרי ולתחמיץ.
על פי נתוני חברת ג”ג (בעלת צי חקלאי וציוד כבד, מתקדם, לעבודה חקלאית בגידולי שדה) של החברה לפיתוח הגליל, היקף שטחי גידול התירס בגליל העליון (עמק החולה) משתרעים על פני כ- 19,000 דונם (תירס למאכל ולתחמיץ), מתוכם כ- 10,000 דונם תירס מתוק המשמש לשוק הטרי.
צפי היבול לעונה הנוכחית עומד על כ- 20,000 טון תירס, משתי קבוצות זנים עיקריים- תירס מתוק רגיל ותירס “סופר סוויטי” מתוק במיוחד, שהינו גם תירס קל “דל קלוריות” (כיוון שהוא ללא תוספת סוכרים).
התירס המתוק מיועד ברובו לשוק המקומי, לתעשיית השימורים והקפואים וחלק קטן ממנו לייצוא (בעיקר בתעשייה), חלקו נשלח לבתי אריזה לשוק הטרי (קלחים) ומשווק לחנויות במשך שנה שלמה.
בנוסף, השנה נזרעו בגליל כ-9,000 דונם תירס לתחמיץ עבור הזנת בקר לחלב, כ- 2,000 דונם יותר משנה שעברה ויבולו יעמוד בעונה זו על כ- 16,000 טון תירס לתחמיץ לרפתות. תירס מתוק מוכן לקטיף 75 ימים לאחר הזריעה.
בפיתוח הגליל אומרים, כי באדמות הכבול, בשטח בו היה פעם אגם החולה ובכפוף לאמנת הכבול, נדרש גידול ירוק כל השנה, בכדי לקיים ממשק קרקע ומים באגן ההתהוות של הכנרת. זריעת התירס בשטחי עמק החולה, החלה בתחילת חודש אפריל ונמשכה עד חודש יוני והקטיף החל בימים אלה של תחילת יולי ועתיד להסתיים בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר.
זריעת התירס המתוק מחולקת לשש עונות מזרע בתקופות ותאריכים קבועים מראש, כשלכל עונה התייחסות לפוטנציאל היבול עם הוצאות שונות ותמורות תירס המשתנה בהתאם וכי יבולי התירס הנקטפים בשטחי הגליל העליון, נחשבים ליבולי שיא באיכות גבוהה.
צילומים: הייב פייסל