תלמידים מכיתה ט’ 9 מבית הספר דנציגר בקרית שמונה עלו לתחרות הארצית בתחום המדע והטכנולוגיה על פיתוח גלידת אבוקדו טבעונית
במהלך שנת הלימודים תש”ף השתתפו תלמידי כיתה ט’9 מבית הספר דרכא דנציגר בתהליך חקר, במסגרת לימודי מדע וטכנולוגיה בבית הספר עם המורה למדעים ימית בן שבת ובשיתוף האקדמיה לנוער שבמכללת תל חי.
תהליך החקר הכיתתי עסק בתחום הפודטק (FoodTech) במטרה לתת מענה לאוכלוסייה גדלה של בני האדם עם דרישה גוברת למוצרי מזון חדשניים.
מבין העבודות המרשימות זכתה העבודה של עפרי לוי, נטע תורג’מן וכליל שושן ביריד המחוזי והגיעה לתחרות הארצית למדע וטכנולוגיה.
עבודה זו שעוסקת בפיתוח גלידת אבוקדו טבעונית, חקרה את השפעת סוגי המייצבים על מרקם וטעם הגלידה. העבודה מייצגת חדשנות בתחום המזון ובפיתוח מוצרים חדשניים, בריאים ואיכותיים, המהווים חלק חשוב ומשמעותי ביצירת פתרונות ומענה לאתגרים גלובליים.
ראש עיריית קרית שמונה, אביחי שטרן, נפגש עם התלמידות והמורה שלוותה אותן, וגם טעם מהגלידה. בהודעת העירייה נאמר: “אנו גאים בתלמידי דרכא דנציגר על הרצון לגלות דברים חדשים ומאחלים להם שימשיכו ללמוד מתוך סקרנות ועיניין. תודה למכללת תל חי על התרומה הגדולה והליווי הצמוד במהלך כל התהליך”.