מייסטר שיווק פירות
view counter
גוף חטוב ומעוצב ב- 20 דקות אימון פעם בשבוע! הצטרפו לעשרות מתאמנים שכבר רואים תוצאות! EMS PLUS ראש פינה
view counter
הליגה האזורית בכדורסל של הגליל העליון בחסות מייסטר שיווק פירות
view counter

משולש הזהב של נירו ונעמה

מאת: 
אורי שמיר
בשם: 
גליל עולה
תאריך: 
30.04.13

פיצה נירו - מטבח איטלקי משובח

ניר הראל מקיבוץ כפר גלעדי הפך את התחביב הקולינארי של הכנת הפיצות מעשי ידיו וידי אשתו נעמה למקצוע. ניר הראל, שמפעיל שתי מסעדות בכפר גלעדי ובגן הצפון, הנושאות את השם "נירו", מסביר איך הכל התחיל. מהפיילוט שהתחיל בבית ועד להתפתחות הגדולה.
 
הנוף הקולינארי בגליל העליון הוא בהחלט נוף מגוון בטעמים, ניחוחות ואווירה קולינארית שלא ניתן למצוא בכל מקום בארץ. את הנוף המיוחד הזה מעשירים בשנה וחצי האחרונות ניר ונעמה הראל מקיבוץ כפר גלעדי, שהפכו חלום ותשוקה למציאות. השניים מפעילים מסעדה בקיבוץ כפר גלעדי ופיצריה במתחם "גן הצפון" הנושאת את השם "נירו", ובתוך זמן קצר הפכו למותג מוביל בקרב אניני הטעם, הכמהים לפיצות איכותיות. הסיפור של הקמתן של המסעדה והפיצריה יכול להוות השראה להרבה תסריטאים ומפיקים של תכניות בישול מוכרות.

 

תוך זמן קצר נטמע בנוף המתחם. סניף "נירו" בגן הצפון
תוך זמן קצר נטמע בנוף המתחם. סניף "נירו" בגן הצפון


 

תחייתו של תנור
הזוג ניר ונעמה הראל הכירו במהלך לימודיהם במכללת תל חי. ניר, שחזר מטיול ארוך בחו"ל, למד לתואר הנדסאי תעשייה וניהול, נעמה לומדת פילוסופיה וחינוך. על מנת לפרנס עצמם עבדו השניים כשכירים במסעדות במתחם "גן הצפון" – מה ששדרג אצלם את היכולות והחושים הקולינאריים, אבל לא פחות חשוב – סלל את דרכם של השניים לזוגיות ולנישואים.  ניר, במקור בן קיבוץ מבוא חמה שבגולן, עבר להתגורר עם נעמה בקיבוץ כפר גלעדי, בטרם השניים נישאו. איך כל זה קשור לעניין הקולינארי? כבר תדעו.

 

הפך הובי למקצוע. ניר הראל בזמן הכנת פיצה
הפך הובי למקצוע. ניר הראל בזמן הכנת פיצה

 
אהבתם הגדולה של ניר ונעמה להכנת פיצות ביתיות, קיבלה פוש מסחרי ביום בהיר אחד, כפי שמתאר ניר הראל: "ערב אחד עלה לנעמה ולי רעיון להכין פיצות ולמכור אותן. כסף לא היה לנו כדי לשכור מקום וגם לא כדי לקנות ציוד, אבל לא ויתרנו. חשבנו איך לעשות את זה מהבית. עבדתי ב"פול קפה" ויום אחד שוחחתי עם הבעלים ירון, וביקשתי ממנו להשמיש תנור לא פעיל שעמד במחסן. ירון הביע הסכמה ויצאנו לדרך. הזמנתי קבוצת חברים כדי לטעום פיצה ביתית, קיבלנו פידבקים ויצאנו לדרך. עבדנו בין השעות 18:00-23:00, אני במטבח ונעמה במשלוחים.  בתחילת הדרך עשינו הכל במטבח של הדירה שלנו, ועבדנו בשיטה של משלוחים לבתי התושבים בכפר גלעדי. השמועה פשטה ולאט לאט נוצר מצב שהיינו קובעים עם אנשים מבחוץ בחנות הכלבו. עם הזמן הנהלת הקיבוץ הציעה לנו להשמיש מבנה בשביל הלולים ולהפוך אותו למסעדה. תקציב גדול לא היה לנו, אבל  עם האוכל בא התיאבון, עבדנו קשה כדי לתכנן, עשינו הכל בקפידה, התייעצנו עם אנשים מה ואיך לעשות. הרצנו פרסום בלוחות של מכללת תל חי ובפייסבוק ויצאנו לדרך בנובמבר 2011. בהתחלה התבססנו על פיצות ובירות איכותיות, עם הזמן התפריט הועשר בסלטים מיוחדים ולא שגרתיים שנעמה הכינה, פיצות מקמח מלא, פסטות, סמבוסק, מרקים בחורף, ניוקי, פטוצ'יני, קנלוני. עם הזמן קיבלנו החלטה שאנחנו שמים את עיקר הדגש בפיצות, סלטים ופסטות. להבדיל מתחילת הדרך, עברנו להכין פיצות מהבסיס. בהתחלה רכשנו בצקים מוכנים והוספנו רוטב וגבינת מוצרלה אמיתית, כיום אנחנו עובדים בקונספט שגם הבצק מוכן על ידינו. בכפר גלעדי ערכנו הרבה ליינים של ערבי מוזיקה, טורנירים של פרו אבולושיין, והפכנו את המקום גם ליותר ממקום שבאים רק לאכול בו".

 

 

ועכשיו לדבר האמיתי... הפיצה האיכותית של נירו
ועכשיו לדבר האמיתי... הפיצה האיכותית של נירו

נסיעה קטנה – עסקה גדולה
לפני כחצי שנה, במהלך נסיעה משותפת של בני הזוג הראל לאיטליה, הונחה בפניהם הצעה להתפתחות עסקית, שבעקבותיה נפתח הסניף "נירו אקספרס" במתחם גן הצפון, הסמוך לקיבוץ הגושרים. הראל משתף אותנו בהתרחשויות: "קיבלנו הצעה לפתוח מסעדה נוספת עם שותף, אך החלטנו שאנחנו מוכנים לפתוח מקום נוסף אך ללא שותפות. חזרנו ארצה, ראינו את המקום וקיבלנו החלטה מיידית שאנחנו הולכים על זה. בנובמבר האחרון פתחנו את המסעדה, עם קונספט שונה. המטרה הייתה בעצם ליצור נקודה מרכזית ונגישה בעמק, להגיע לעוד ועוד אנשים ולהגדיל את העבודה במשלוחים. אנחנו בסך הכל מרוצים, המקום צבר לו קהל לקוחות גדול, יש גם הרבה הזמנות טלפוניות".

 

ניר ונעמה הראל מרימים כוסית יחד עם תמיר פרץ ורז שועה באירוע הפתיחה של נירו אקספרס
ניר ונעמה הראל מרימים כוסית יחד עם תמיר פרץ ורז שועה באירוע הפתיחה של נירו אקספרס

 

ועכשיו למעשים
אהבתם? התגריתם? יש לכם כמה אפשרויות. רק תבחרו: להגיע למסעדה בכפר גלעדי, להגיע למסעדה בגן הצפון, או להזמין עד הבית. בתיאבון!

 

לתפריט משלוחים לחצו כאן


לתפריט ישיבה במקום לחצו כאן

שעות פתיחה:

כל ימות השבוע: 13:00-23:00



מתחם גן הצפון, צומת מעין ברוך




 072-3923811

פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital