השכרת ומכירת במות הרמה, מלגזות וגנרטורים. רום צפון - פתרונות הרמה ושינוע
view counter
מייסטר שיווק פירות
view counter
מגוון מבצעים והנחות במיוחד לגולשי וספורטאי גליל עולה. סופר פארם ביג קרית שמונה
view counter

מהודו ועד נופית חרמון

מאת: 
אורי שמיר
בשם: 
גליל עולה
תאריך: 
31.07.17
גלריית תמונות:
טאלי - הודית שעושה לנו טעים  צילום: גל קאלו
טאלי - מסתורי המטבח ההודי  צילום: גל קאלו
מסע להודו דרך ניחוחות וטעמים - מסעדת טאלי  צילום: סטודיו גולן
ערב הקראה וארוחה במסעדת טאלי  צילום: סטודיו גולן
טאלי - מסעדה הודית צמחונית

סרג'יו הלמן וקאלו באבא הקימו לפני כשנה וחצי במתחם "נופית חרמון" את מסעדת טאלי – הודית צמחונית ואותנטית, עם טעמים וריחות שמגיעים מחבל רג'סטאן. סודות מהמטבח של ההודית הכי חמה בצפון, בכתבה זו.

תנופה קולינרית פוקדת את הגליל העליון בשנתיים האחרונות. לא מעט מסעדות ובתי אוכל עלו על המפה הגלילית. מתחם שהפך לגן עדן קולינרי במיוחד לסועדים צמחוניים וטבעוניים הוא מתחם "נופית חרמון". נושא הבשורה הוא סרג'יו הלמן – מסעדן ותיק וידוע בגליל העליון, שהעביר את חומוסיית "בלו בס" מאזור התעשייה הדרומי למתחם לפני שלושה וחצי חודשים – לצידה של מסעדת "טאלי" - המסעדה ההודית הייחודית שפתח לפני כשנה וחצי יחד עם קאלו באבא, מסעדן הודי יליד מחוז רג'סטאן, שעל החיבור המיוחד והמפתיע שלו עם מדינת ישראל תוכלו לקרוא בהמשך, בכתבה שאותה אנו מקדישים למסעדה שהביאה טעמים חדשים וניחוחות מיוחדים לגליל.

 

צוות מנצח. סרג'יו הלמן וקאלו באבא.
צוות מנצח. סרג'יו הלמן וקאלו באבא.
 

קוראים לזה אהבה

החיבור המיוחד של קאלו באבא להוויה הישראלית התחיל לו איש שם בעשור הקודם, כשהקים בעיירה פושקר בחבל רג'סטאן גסט האוס ומסעדה ישראלית צמחונית מצליחה – שמשכה אליה תיירים רבים שהגיעו מישראל, והופתעו למצוא מסעדה שמציעה מאכלים שהם מכירים מהבית – מאכלים מבוססי קטניות דוגמת חומוס, קוסקוס ופלאפל ומאכלי בצק מוכרים דוגמת בורקס, ג'חנון וסמבוסק. המסעדה, שנמצאת עד היום בבעלותו של קאלו באבא ומשפחתו, והחיכוך היומיומי עם התיירים הישראלים סללה את דרכה גם לכיוון הרומנטי – סיפור אהבה שנרקם בין קאלו לליטל ברזני מקיבוץ שדה נחמיה לפני כשבע שנים, הוביל את השניים לחיים משותפים והביא את קאלו לעלות עימה ארצה לפני כשנתיים וחצי.

קאלו משתף אותנו מהזווית שלו בחיבור הישראלי המיוחד שלו: "את המסעדה הישראלית הקמתי, מאחר ובאזור יש תנועה גדולה של מטיילים ישראלים. עם ליטל נוצרה זוגיות מיוחדת וחיינו יחד 5 שנים בהודו. הגיע שלב שהגעגועים שלה לישראל צפו והיא רצתה לחזור לארץ. כמובן שלא הייתי מוכן לוותר, עליתי איתה יחד ואני נהנה מכל רגע כאן. האמת שלא היה לי תסריט כזה, שאפתח מסעדה בישראל, אבל במהות שלי אני עצמאי ושמח שהגשמתי חלום. אני שמח מאוד שהצלחתי לשמר את הפעילות של המסעדה בהודו בעזרת צוות העובדים שיש לי שם, ובמקביל להביא את בשורת האוכל ההודי לגליל. אני מרגיש כאן נפלא, החיים מזכירים בשלווה שלהם את הודו. התגוררתי חודש אחד בת"א, אבל לא הסתדרתי עם הקצב והצפיפות של העיר הגדולה. מבחינתי, הגליל מקום מדהים שאני נהנה מכל רגע לחיות בו".

 

לאהבה אין גבולות. קאלו באבא וליטל ברזני.
לאהבה אין גבולות. קאלו באבא וליטל ברזני.
 

 
חיבור ישראלי עמוק. קאלו באבא וסועדים ישראלים במסעדה הישראלית שבבעלותו.
חיבור ישראלי עמוק. קאלו באבא וסועדים ישראלים במסעדה הישראלית שבבעלותו.

 


גרגירים של יוזמה


ארגנטינאי והודי נפגשים בישראל, במטבח של חומוסיה. לא, זו לא התחלה של בדיחה, זה הסיפור המיוחד שעומד מאחורי מסעדת "טאלי", שהדרך להקמתה התחילה מהמטבח של חומוסיית "בלו בס", שהיה לתחנה הראשונה של קאלו בארץ.

סרג'יו הלמן מסביר כיצד נולד הרעיון: "כשקאלו התחיל לעבוד איתי הבחנתי בתופעה מעניינת: גיליתי שיש לי "סלב" במטבח. הרבה סועדים שלנו, שטיילו בהודו, זיהו אותו עם כניסתם למסעדה. ביום הראשון שהוא התחיל לעבוד אצלי הגיעה הזמנה לעשות מסבחה. קאלו עשה אותה בלי הדרכה ממני, טעמתי את המנה והיא הייתה מאוד טעימה, אבל לא הייתה קשורה לטעם הישראלי. באותו רגע הבנתי שיש כאן עניין עם איש מאוד מיוחד, עם הבנה קולינארית מולדת ויזם בפוטנציה. הבנתי שהבחור רוצה להתקדם, כאדם שמעודד יזמות שמחתי להציע לו שנקים מסעדה הודית בשותפות, מאחר ובאזור שלנו יש הרבה מאוד סטודנטים שטיילו בהודו, יש כאן תושבים שהם בני העדה ההודית, ובאופן כללי מדובר במטבח שמשתלב בצורה טובה בטעם הישראלי. הרעיון היה לפתוח מתחם שייתן מענה רחב לטבעוניים וצמחוניים. הצעתי לקאלו שיעסוק באוכל וביחס ללקוחות, ואני אשחרר אותו מכל הדברים האחרים ואביא מהניסיון והידע שלי. תוך 4 חודשים מרגע שעלה הרעיון נפתחה המסעדה ויש שיתוף פעולה אידיאלי מושלם בינינו. קאלו מקבל ממני דו"חות שבועיים של כל הפעילות. אני עובד מול הבנקים, מיסוי, לקוחות, כל ענייני המנהלה והוא עושה חיל במטבח יחד עם העובדים הנפלאים שלנו".

קאלו באבא מחזיר בפרגון משלו: "עבדתי 8 חודשים אצל סרג'יו והיה ברור לי מהתחלה שהוא שותף אידיאלי עבורי. מדובר באדם אהוב ומוכר כאן באזור, אדם עם ראיה וחוכמה עסקית ואני שמח שעשינו את המהלך המשותף הזה".

 

חיבור מיוחד, שיכול לקרות רק בישראל. קאלו באבא וסרג'יו הלמן, במשכנה הקודם של חומוסיית "בלו בס".
חיבור מיוחד, שיכול לקרות רק בישראל. קאלו באבא וסרג'יו הלמן, במשכנה הקודם של חומוסיית "בלו בס".
 

אז למה דווקא בגליל ולא באזור הומה יותר? מבחינת סרג'יו וקאלו אין כאן מקום לספק: "זה המקום הכי מתאים מבחינת אווירה למסעדה הודית. אנחנו מאמינים שהמסעדה שלנו תהיה הטובה ביותר בצפון, מאחר ויש בה טעמים אותנטיים ייחודים. חוויה גדולה. אנחנו מזמינים את כולם – גם מי שלא מכיר או מתחבר לאוכל הודי, להגיע עם גישה פתוחה. אנחנו שמחים שאנחנו זוכים להרבה פרגון מצד הקהל וברחבי התקשורת. אנחנו עובדים כל היום על מנות הודיות אותנטיות, טעמים הודים אותנטיים. אנשים באים מכל הארץ לאכול אוכל הודי, אנחנו נהנים לשרת את האנשים בשמחה גדולה".

קאלו באבא מוסיף הצהרה מעניינת: "אני מגיע לתחום עם אג'נדה צמחונית ברורה. אני מאמין שיבוא יום וכל העולם יגלה את הדברים המופלאים שיש בצמחונות ויאמץ את אורח החיים הזה".
 

ונעבור למנה העיקרית

אז אחרי שהתוודעתם לרקע של הנפשות הפועלות והמקום הקסום הזה, ברגעים האלה שבלוטות הטעם שלכם רוקדות וכבר הפלגתם להודו הרחוקה בדמיונכם, הנה לכם כמה רשמים חשובים. אז ככה, כשנכנסים למסעדת "טאלי" מרגישים שזו הרבה יותר מעוד מסעדה שבאים לאכול וללכת – בדיוק כמו חומוסיית "בלו בס" הסמוכה, גם "טאלי" היא מסעדה עם אווירה מיוחדת – או במילים אחרות קארמה מופלאה, מעוצבת בסגנון הודי – עם שלושה סוגי מקומות ישיבה: על הבר, על שולחן רגיל ובאזור ישיבה נמוך. המטבח גלוי לעיני כל, ניתן להתרשם מרמת הניקיון והאסתטיקה מכל עבר, כשכמובן הניחוחות שעולים מהמטבח פותחים את התיאבון לרווחה. המחירים שווים לכל נפש ולכל כיס, סטודנטים זוכים ל-10 אחוזי הנחה וגם מחזיקי הכרטיס "תן ביס" מתקבלים בברכה.

 

תופסים "זולה" ומתענגים כמו בהודו.
תופסים "זולה" ומתענגים כמו בהודו.
 

מנות הדגל של "טאלי" הן תבשיל עדשים, תבשיל תפו"א וכרובית, תבשיל גזר, שעועית ירוקה ואפונה, אורז בסמתי וצ'פטי (פיתה הודית) עם חמאת שום. סמוסה – בצק עם תפו"א ותבלינים, בא עם רטבים חריפים ועם "צ'טני" (בצל מטוגן).

בשונה מהרבה מסעדות הודיות בישראל, כאן ההקפדה על חומרי הגלם ותהליך העשייה של התבשילים הוא חסר פשרות. קאלו באבא מסביר: "הרבה מסעדות הודיות בארץ מבשלות הודי בטעם ישראלי. לי חשוב להיצמד לטעם האותנטי ביותר, לכן אנו מייבאים תבלינים וחומרי גלם מהודו – זו הסיבה גם שאין לנו תעודת כשרות, למרות שאנו לא עובדים בשבתות ובחגים ממקום של כבוד למסורת היהודית".

 

לטובת אלה שאוהבים ללמוד, להתחדש וגם להכין בבית, נגלה לכם שבימים אלה שוקדים במסעדת "טאלי" על פתיחת סדנאות בישול אותנטיות במקום.

אז איפה ומתי כל הטוב הזה מחכה לכם? במתחם "נופית חרמון" על כביש 99, בין אזור התעשייה הצפוני של קרית שמונה לקניון נחמיה. פתוח בימי חול בין השעות 12:00-22:00, בימי שישי פתוח בין השעות 12:00-16:00.

 

 

להזמנת מקומות:

 072-326-4336
 
ימים: שלישי, רביעי וחמישי, שעות: 22:00-02:00


לתפריט של מסעדת טאלי לחץ כאן!

פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital