מחפשים אימון פונקציונאלי המשלב קרוספיט, TRX ואקסטרים? אימוני כושר אישיים וקבוצתיים במתחם מאובזר וחדשני. קרוספיט קריית שמונה
view counter
השכרת ומכירת במות הרמה, מלגזות וגנרטורים. רום צפון - פתרונות הרמה ושינוע
view counter
מדרסי העטלף
view counter

מברילוצ'ה לרמת הגולן

מאת: 
ערן פז
בשם: 
גליל עולה
תאריך: 
21.10.16
גלריית תמונות:
אסאדו בורגר בר - דרום אמריקה בגולן  צילום: אסאדו בורגר בר

אסאדו בורגר בר - מסעדת בשרים כשרה

מדרום אמריקה לישראל, מחלום אל מציאות. זו כתבה על אישה שהגשימה חלום ורוצה שתיהנו ממנו כמה שיותר. מאחורי הקלעים של אסאדו-בורגר בר, עומדת דמות שלא מוותרת לרגע על החלום.

אסאדו ברמה אחרת הוקמה בשנת 2009 כקייטרינג לאירועים. במהלך הזמן הבינה גלית שצריך לעשות שינוי ולקדם את העסק, כך נולד הרעיון לפתוח את המסעדה. גלית, שנולדה בעיירה המוכרת לתרמילאים הישראלים - "ברילוצ'ה", וכבת להורים שעסקו שם בתחום הקולינריה, רצתה להגשים את החלום גם פה בארץ.

למרות שהיא מודעת היטב לקשיים הנלווים בפתיחת מסעדה, היא לא ויתרה והחליטה "ללכת על זה". במאי 2013 נפתח המקום ומאז גלית מרגישה שלמרות הקשיים המסעדה כל הזמן משפרת את עצמה ומתפתחת משנה לשנה.

 

רצתה להגשים חלום. מנה מהמסעדה.
רצתה להגשים חלום. מנה מהמסעדה.

"היום אני בכלל עוסקת בכרמים. אני הכורמת של קיבוץ אלרום. אצלי כנראה היין והבשר מתחברים היטב", אומרת גלית ומוסיפה "ניסינו לכוון בהתחלה למסעדה בעלת אופי יותר ביתי ופחות גורמה. המטרה הייתה להביא את הטעמים שלי מהבית אל תוך המנות".

אתם אולי זוכרים אותה מהשתתפותה בתוכנית של אסף גרניט "מהפכה במטבח" – תכנית פופולרית אשר מנסה לשפר ולייעל מסעדות בארץ. ההשתתפות בתוכנית נתנה למסעדה חשיפה גדולה מאד בפריים טיים של ערוץ 2. גלית מסבירה שיחד עם זאת היא לא ציפתה לחשיפה ברמה הזו. בנוסף, היא מדגישה שבסופו של דבר העבודה הצמודה עם שף אסף קידמה את המסעדה ושיפרה אותה.

 

הצליח להביא שיפור במסעדה. שף אסף גרניט. צילום: רשת.
הצליח להביא שיפור במסעדה. שף אסף גרניט. צילום: רשת.

"אסף גרניט הגיע לאחר ההחלפה של שף אצלנו במסעדה. הביקור שלו הציב מול עינינו את החוזקות אך בעיקר את החולשות של המסעדה, אני חושבת שהתמודדנו עם זה בצורה טובה. זה הכניס מקצועיות, העלה את רמת התפעול של המסעדה, השירות אך בעיקר את הפן הקולינארי", אומרת גלית ומוסיפה קצת על המצב היום "היום יש מנהל מטבח ומנהל מסעדה. עשינו סדר בתפקידים השונים. אני בגדול האמא שמנסה לגשר, להביא לידי כך שתהיה הרגשה נעימה וביתית במסעדה שתגיע בסופו של דבר לאורחים המבקרים בה".

 

מנת הדגל של המסעדה. אסאדו על הגריל.
מנת הדגל של המסעדה. אסאדו על הגריל.

המנה שגלית הכי אוהבת במסעדה היא כמובן מנת האסאדו. "אני אוהבת את הנתח כשהוא מוכן אחרי 4 שעות של עשיה, כשהשומנים שלו עדיין מטפטפים והסטייק הופך להיות קראנצי'", אומרת גלית ומוסיפה פרט קטן "לא פעם היו מעירים לי לצאת מהמטבח עד שהאסאדו יהיה מוכן, פשוט לא יכולתי להתאפק...".

 

המנה האהובה עליה. גלית בות'.
המנה האהובה עליה. גלית בות'.

התקופות העמוסות ביותר במסעדה מגיעות כמובן בזמן החגים ובשאר החופשים השונים במהלך השנה. מטיילים ומבקרים מגיעים למסעדה ולא מפספסים הזדמנות לעצור ולטעום את חווית האסאדו.

המסעדה מעסיקה כיום כ- 15 אנשי צוות. בעיקר צעירים מיישובי הגולן הסמוכים, אך גם מעמק החולה ואצבע הגליל. "אנחנו מאד שמחים שמגיעים אלינו סטודנטים ממכללת אוהלו ותל חי. יש בהם ערך מוסף והם מכניסים אווירה אחרת למסעדה שאפשר להרגיש אותה גם בזמנים לחוצים יותר."

גלית כבר מסתכלת קדימה והשאיפות שלה לרגע לא נעצרות, "עוד חמש שנים אני רוצה לראות את המסעדה יותר עממית ויותר כפרית. יש לי בראש את התמונות של דרום אמריקה, של פונדקי הדרכים או השווקים בספרד. מקום שנעים להיות בו וטעים לאכול בו."

אנחנו בגליל עולה מאחלים בהצלחה לגלית, ואם אתם באזור ובא לכם ארוחה מלאה ומפנקת, אתם מוזמנים לעצור בצומת וואסט ולהיווכח בעצמכם.

לפרטים נוספים:
דף הבית בגליל עולה: אסאדו בורגר בר / אסאדו ברמה אחרת


פייסבוק: אסאדו בורגר בר / אסאדו ברמה אחרת
אתר הבית: אסאדו בורגר בר / אסאדו ברמה אחרת

כתובת: מתחם תיירות וואסט, צפון רמת הגולן​


לתפריט לחצו כאן




פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital