גוף חטוב ומעוצב ב- 20 דקות אימון פעם בשבוע! הצטרפו לעשרות מתאמנים שכבר רואים תוצאות! EMS PLUS ראש פינה
view counter
מייסטר שיווק פירות
view counter
מייסטר שיווק פירות
view counter

ליהנות מכל העולמות, יא עיוני

מאת: 
אורי שמיר
בשם: 
גליל עולה
תאריך: 
19.02.18
גלריית תמונות:
מבלים בעיוני במטולה  צילום: סטודיו גולן

עיוני - חמארה ומעדניה גלילית

072-392-3794

עיוני – החמארה הגלילית הכי אטרקטיבית בצפון, תציין באפריל שלוש שנים להיווסדה. המקום הקסום במטולה משלב "זולה" מדהימה לבילוי וחוויה קולינרית מהנה.

מכירים את זה, שאתם רוצים לשבת עם החבר'ה או עם בן/בת הזוג על בירה טובה, ומחפשים מקום קצת שונה ואחר בתפיסה שלו? עד לפני כשלוש שנים הבחירה הייתה בין בתי קפה שקטים עם תפריטים די בנאליים לבין פאבים רועשים ואפופי עשן. מאז ש"עיוני" – החמארה היחידה בגליל העליון פתחה את שעריה במטולה באפריל 2015 לבליינים הגלילים נפתח צוהר לסוג בילוי חדש ולא מוכר, כזה שנותן את האפשרות ליהנות מאווירה טובה עם מוזיקת רקע מהנה, מקומות ישיבה כייפים ותפריט מפתיע – שכולל בירות מצוינת ותפריט אוכל שמתאים את עצמו לאווירה.

"עיוני" ממוקמת ברחוב הראשונים, הרחוב הראשי של מטולה, בביתה של אסתר לויט ז"ל, כלת פרס ישראל, שהקדישה חלק ניכר מחייה למען רווחת חיילי צה"ל, ששירתו במוצבי צה"ל בגבול לבנון.

עיוני מגדירה את עצמה כחמארה – לא בר, לא פאב, מקום מפגש של חבר'ה שבאים ליהנות מהמוזה. ב"עיוני" יש חוויה שאי אפשר להשיג בשום מקום בגליל: אוכל טעים במחיר אטרקטיבי, אלכוהול טוב ואיכותי (כוס יין ובירה מהחבית – 21 שקלים), מוזיקה אותנטית, נרגילות, כל זאת בהתחשבות במגוון רחב של אוכלוסיות: הסטודנטים זוכים להנחות, התפריט מתחשב באלרגיים לצליאק ובשוחרי הטבעונות.

עוד אפשרות ליציאה מחוץ לקופסא בעיוני היא האפשרות לשחק, כן אתם קוראים נכון. משחקי שש בש, שחמט ודמקה מוצעים לרשות הבאים. גם אינטרנט חופשי יש ב"עיוני". בקיצור, גם אם יש לכם חבורה מגוונת של אנשים, ב"עיוני" תוכלו ליהנות מכל העולמות. אה, ואם אתם מאלה שהקור מאתגר אותם יתר על המידה, אז הסירו דאגה מליבכם: בעיוני תוכלו ליהנות ממקום מגניב שמחומם בקמין איכותי, וליהנות ממשקאות חמים ומרקים מפתיעים.

 


מקום מזמין לכולם. ערב של כיף ב"עיוני"

 

ניר הראל, הבעלים של עיוני, זה שהקים יחד עם רעייתו נעמה במטבח ביתו בכפר גלעדי את "פיצה נירו", בטרם הפכה למסעדה מצליחה במתחם "גן הצפון", גם כאן גילה יצירתיות מרשימה בתכנון, בהקמה ובבשורה של עיוני עולם הבילוי הגלילי: "עיוני נולד מצורך מאוד טבעי שהיה כאן לאנשים – מקום שבו אפשר יהיה לשתות בירה בכיף במטולה. מאז שנולדה בתי הראשונה הבנתי את הצורך הזה של אנשים לבלות בכיף, במקום שייתן להם אווירה טובה ויהיה אטרקטיבי מבחינת תפריט, אווירה, מחיר, איכות ושירות. כשבאתי למקום וקראתי את השלט על האישה המדהימה אסתר לויט ז"ל, היה חשוב לי לבנות מקום עם אופי חברתי, כזה שכל אחד יוכל למצוא את עצמו, בלי דפוסים של לבוש או מעמד, שיוכל לאפשר בילוי אינטימי או בילוי חברתי-משפחתי. המקום מאוד מושקע מבחינת חשיבה ירוקה. בניתי בעצמי את הדק של מרפסת הישיבה – שכולה בעיצוב שלי, כל המנורות הגיעו מטורקיה. הספות הורכבו ממשטחי עץ, כל קרש בכיסאות הגיע ממשטח עץ – כנ"ל גם השולחנות. כשאתה בונה מסעדה אתה לא יודע לאן היא תלך, כמו ילד שאתה מחכה להתפתחות שלו. זה הרבה תלוי בלקוחות. עיוני לוקח את עצמו לרמה גבוהה של חמארה אמיתית".

 

תמיד מחייך ותמיד מחדש. ניר הראל תופס פיקוד על הבר
תמיד מחייך ותמיד מחדש. ניר הראל תופס פיקוד על הבר

 

אז מה תוכלו למצוא בתפריט האוכל והמשקאות של עיוני?

תפריט אלכוהול מגוון: תפריט שכולל וויסקי ובירות בלגיות מהחבית – 8 אחוז אלכוהול.

תפריט בר: שכולל המבורגר איכותי וסופלקי יווני – קציצות אנטריקוט ושמנת, קרואסון עם חזה אווז, מטוגנים מיוחדים כמו לביבות עם פפרוני מפולפל וגבינת צ'דר,

נשנושים מגניבים ובהם: כרובית, בטטה עם חמאה, פטריות ממולאות, שמנת חמוצה עם קציפת עגבניות ופלפל חריף בלחם קריספי שנאפה במקום. גבינת לבנה מרמת הגולן.

לחמג'ון: מאכל טורקי, שמכונה בפי רבים כ"פיצה בשרית", המדובר בבצק פריך עם בשר טחון ופלפלים.

כריך טבעוני: כריך המוגש בג'בטה ומכיל ממרח בטטה, סלק, פטריית פורטבולו שנעשית בתנור עם שמן זית ומלח ים.

 

כריכים במגוון וריאציות
כריכים במגוון וריאציות

 

ו"לדובדבן" שבקצפת, קולקציית פיצות נדירה באיכותה ובשילוביה:

מנת הדגל: פיצה המכילה רוטב תרד עם גבינת גאודה ומעל גבינת פרמז'ן איכותי ועלי רוקט ושמן כמהין העשוי מפטריות.

שילובים מאתגרים נוספים שתוכלו למצוא:

פיצה מקסיקנית: מכילה גבינת מוצרלה, נאצ'וס, אבוקדו, חלפיניו, עגבניות ושמנת.

פיצה "עיוני": פיצה המכילה גבינת מוצרלה, נקניקי פפרוני וסרוולד, גרגירי חומוס, טחינה גולמית ופטרוזיליה.

פיצה גבינות: פיצה המכילה גבינות בוטיק וריבה.

פיצה בשרית: פיצה המכילה שילוב של נקניקים.

תפריט הקינוחים כולל קרם בורלה, סופלה שוקולד וכמבן שתיה חמה.

איפה כל הטוב הזה מחכה לכם? ברחוב הראשי של המושבה מטולה, רחוב הראשונים 21.

 

עוד סיבה שווה לעלות למטולה
עוד סיבה שווה לעלות למטולה

 

לפרטים נוספים:
דף הבית בגליל עולה: עיוני
כתובת: רח' הראשונים 21, מטולה

 

לתפריט המסעדה לחצו כאן
 

072-392-3794

פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital