גוף חטוב ומעוצב ב- 20 דקות אימון פעם בשבוע! הצטרפו לעשרות מתאמנים שכבר רואים תוצאות! EMS PLUS ראש פינה
view counter
זה הזמן לגלות עולם ומלואו בעבור חיות המחמד שלכם. אביזרים, ציוד ומכירת דגים. צדק חייתי - מזון וציוד לבעלי חיים.
view counter
הגיע הזמן להצטרף למרכז האיכותי בצפון לשיעורי ריקוד לילדים, נוער ובוגרים. בית המחול - מקצוענות ללא פשרות ויחס אישי מכל הלב
view counter
טקיאר מזגנים - מערכות מיזוג וקירור אויר מתקדמות
view counter
צ'יז פיצה - Cheese Pizza
view counter
איטליה הקטנה
view counter
אוחנה סנטר - המרכז לאספקה טכנית
view counter
Shay Dekel Store - סטודיו לעיצוב ותפירה בהתאמה אישית
view counter
LP מחשבים - לאנשים שבאמת אוהבים מחשבים
view counter
רום צפון - פתרונות הרמה ושינוע
view counter
דוגי סטייל - מזון וציוד לחיות מחמד, מספרה לכלבים וחתולים
view counter
הגר - קונדיטוריית בוטיק ביתית
view counter
מועדון כושר ועיצוב הגוף בי אקטיב
view counter
בר בשר - אטליז גורמה ומעדנייה בצומת הגומא
view counter
עולם ומלואו - מוצרים לצימרים ומוצרי צריכה לשוק המוסדי
view counter
וויקסר - פיתוח ובניית אתרים לעסקים, יזמים, עצמאים
view counter
הרפתקה בראש פינה
view counter
ינקי אילן שלומי שלטים בע"מ - מפעל לייצור כל סוגי השלטים, הדפסות דיגיטליות ותמונות קנבס
view counter
שיפודי הקריה
view counter

הסתיימה הכשרתו של צוות הטועמים המקצועי של המכללה האקדמית תל-חי

מאת: 
סיגל סירואה
בשם: 
גליל עולה
תאריך: 
11.11.14

בימים אלה הסתיימה הכשרתו של צוות טועמים מקצועי של המכללה האקדמית תל-חי, לאחר סדרת מפגשים שנמשכה כשלושה חודשים וכללה 17 מפגשים.

הכשרת צוות הטועמים נעשתה, בהדרכתו של ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון, החוקר את תחום החישה ובסיועה של פלורנסיה רקובר, סטודנטית לתואר ראשון במדעי המזון. במהלך ההכשרה אומן צוות הטועמים לזהות ריחות וטעמים של תמיסות שונות: מתוקות, חמוצות, מרות, מלוחות ובעלות טעם אוממי (אסייתי). הצוות למד לזהות את עוצמת הטעם ולדרג אותו בצורה מקצועית. בנוסף לתמיסות טעמו המשתתפים מוצרי מזון שונים, כמו: חומוס, פשטידת גזר, פירות שונים ועוד.

לדברי ד"ר אופיר בנימין: "מטרת ההכשרה הייתה לאפשר לטועמים לרכוש יכולת זיהוי חישה של טעמים, ריחות ומרקמים, המשולבים במזון, בצורה הגבוהה ביותר. צוות הטועמים התמקצע מאוד, כיילנו וחידדנו את החושים ואת היכולת שלהם לזהות ולהבדיל בין טעמים. הצוות הוכשר במטרה להשתמש בו לצורכי מחקרים שיתבצעו במכללה בתחום של חישת מזון. מחקר ראשון בהשתתפות צוות הטועמים המקצועי כבר יצא לדרך, זהו מחקר המשווה בין מיצי רימונים מזנים שונים ובנוסף ערכנו השוואה בין הממצאים של צוות הטועמים, לממצאים שהתקבלו מהלשון האלקטרונית שנרכשה לאחרונה ע"י המכללה. לשימחתי נמצאה הקבלה גבוהה בין דירוג עוצמת מאפייני הטעם של צוות הטועמים מול תוצאות הלשון האלקטרונית וזה מעיד על רמתו הגבוה של צוות הטועמים".

 

פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital